Ar teko kada susidurti su problema, kada besikraunant windows os išmetama klaida „windows could not start because the following file is missing or corrupt system32 config system“. Perinstaliavus os, padirbus savaitę ar mėnesį vėl gauname šią klaidą.  Spėjų, jog jūsų kietasis diskas miršta. Arba turi bent keletą blogų sektorių. Taigi, ką mes galime padaryti?

Pirma, tokį diską nepatariu naudoti svarbios informacijos saugojimui. Niekada nežinai, kada jis galutinai mirs.

Antra, reik patikrinti kietojo disko būklę. Tai padarysim, naudodami Hiren’s Boot CD kolekcijoje esanti HDD scan, arba siunčiamės iš http://hddscan.com/. Ką tikrinti -> surface test: read. Tai yra patikrinsim nuskaitymą iš jūsų hdd.

Taip mes matome sektorius ir informaciją apie nuskaitymo greitį apie juos. Ko mes ieškome -> bad sectors. Jeigu radome jų begalo daug, ir išsibarstymas yra po visą diską, patys suprantate, galite padėti jūsų hdd į atitarnautų daiktų sandėlį. Jei rado tik grupę, kuri yra tam tikroje hdd vietoje (žiūrim report), tada yra šansų, jog diskas dar kiek patarnaus.

Ką mums reik toliau padaryti, tai padalinti turimą hdd į kelius diskus, kurių vienas bus mažas ( o gal ir didelis) diskas su bad sectoriais. Naudoti galime tam pačiam Hiren’s Boot CD esantį Partition Wizard Home Edition, arba tiesiog siunčiamės iš čia http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html. Taigi padalinę savo hdd, jūs tiesiog paslėpkit partition su blogais sektoriais, o visą kitą naudokite kaip įprasta.

Sėkmės eksperimentuojant ;]