keepass icoŠiuolaikinėje internetinėje kasdienybėje įprastu reiškiniu tampa slaptažodžių užmiršimas. Vieni juos rašosi užrašų knygutėje, kiti saugosi į doc ar lenteles. Jums turiu kol kas geriausia rastą variantą, kuris ne tik yra nemokamas, bet ir saugo jūsų slaptažodžius tikrąją tą žodžio prasme. Užtenka prisiminti vieną ilgą slaptažodį, kuris bus raktas į jūsų atmintinę.

Kas yra keepass? Tai yra atviro kodo programa, kuri sukuria duombazę su jūsų slapyvardžiais ir slaptažodžiais. Ši duombazė gali būti apsaugota vienu slaptažodžiu, galima apsaugoti ir apsaugos failu. Todėl jums nebereiks prisiminti daugelio puslapių slaptažodžių. Užtenka atlikti copy – paste ir padaryta, tuo tarpu kompiuterio atmintyje kopijuotas slaptažodis neišlieka (laikinoji clipboard atmintis yra pravaloma po 10s). Programoje slaptažodžius ir kitą informacija galima nesunkiai sugrupuoti pagal jūsų poreikius, redaguoti ir peržiūrėti esamą informaciją (jei pvz tiesiog norite prisiminti kokį slaptažodį).

Keepass main

Patogus dalykas: programa turi ir portable versiją. Todėl visada galite ją nešiotis savo flash atmintinėje.

Windows sistemoms yra dvi versijos Classic ir Pro. Pats naudoju pro portable versiją virš metų, o classic skirta neturintiems kompiuteryje Microsoft .NET Framework 2.0. Flash atmintinėje tikriausiai reikėtų nešiotis abidvi (nežinia prie kokio kompiuterio jums prireiks atidaryti programą).

Android mylėtojams irgi yra sukurta programa šiai operacinei sistemai, todėl nuo šiol visus slaptažodžius galima turėti po ranka. Taip pat yra palaikomi ir iphone, windows phone, ir kiti telefonai.

Linux’o ir Mac naudotojai irgi nėra užmiršti. Jiems irgi yra sukurtos atskiros versijos.

Programą galite nemokamai atsisiųsti iš čia: http://keepass.info/download.html

Laikas išsivaduoti nuo kančių, kurios užplūsta pamiršus slaptažodžius.