Sveiki.

Buvau kurį laiką pradingęs, sesiją, egzaminai atkertą nuo kitų užsiėmimų. Sėkmingai išsilaikius, galima dabar aprašyti tai, kas aktualu – nuomonė apie telefoną, po ilgesnio naudojimosi.

Labai ilgai galvojau, nuo pradėti. Tiek daug yra ką parašyti apie šį telefoną, todėl pradėsiu nuo konkrečios subjektyvios nuomonės.

Samsung Galaxy Mini S5570 – tai gero pinigų kokybės telefonas. Galbūt tik man taip pasisekė, tačiau problemų turėjau mažiau, negu privalumų. Tačiau nevardijant privalumus, pradėsiu nuo minusų.

Telefono atmintis

Tai yra vienas didžiausių minusų šiame telefone. Nuolatinė atminties stoka priverčia rinktis programas pagal tai, ar jos įrašomos į telefono atmintį, ar į SD kortelę. Telefono atmintyje programos lieka tik tos, kurios gyvybiškai svarbios. Tačiau tai nėra visiškai taip blogai. Mano telefone yra iš viso 10 puslapių įvairių programų – tikrai galima rasti to, kas yra naudinga ir kas naudos jūsų kortelės atmintį, o ne telefono.

Kaip gi atrasti telefono vidinėje atmintyje, laisvos vietos?

Tai vienas aktualiausiu dalykų. Pirmiausia reik atsikratyti visų jums nelabai svarbių programų naudojančių telefono vidinę atmintį. Aš išmečiau pvz facebook ir nejaučiu trūkumo. Antra – reikia nuolatos tikrinti programų „cache“. Ar tai būtų sd kortelėje, ar vidinėje atmintyje, programos naudojami cache duomenys yra įrašomį į telefono vidinę atmintį. Net tas pats market, panaudojus įrašo pvz kokius 2 mb nereikalingų cache. Tai padeda tvarkyti tokios programos kaip „App cache cleaner“, kurios greitai išvalo nereikalingą šlamštą. Taip pat dažnai programos įsirašo nereikalingos „data“ informacijos – vienos laiko svarbią informaciją, kitos yra vienkartinio naudojimo – tai yra mums visiškai nereikia, kad jos prisimintų kažkokią informaciją: pravalykim ir tai, tačiau jau rankiniu būdu. Ketvirtą – telefonas ilgesnio laikotarpio naudojimo metu, prisipildo log informacijos. Ją galimą taip pat perkelti į sd kortele. Surenkam *#9900# ir tada galima pasirinkti „copy kernel log to sd card“ ir „copy to sd card“. Po šių dviejų punktų atlikimo, man atsilaisvino 20mb atminties (o tai yra nemažai).

Wifi

Šis telefonas turėjo nemažų problemų su wifi ryšių, kuris dinginėdavo ir nebeprisijungdavo „dėl mistinio error“ nuolatos. Kodėl sakau dinginėdavo, nes atnaujinus prieš savaite programinę įranga, ši problema dingo. Todėl patariu tai padaryti, jums ne tik pagreitės telefono veikimas, atsiras puikiai veikiantis wifi, tačiau ir android išvaizda kažkiek pasikeis (man pagražėjo). Atnaujinti programinę įrangą galite naudodami Samsung Kies (žinau, kad šis griozdas kankina, bet šiuo atveju be jo neapsieiti).

Tuoj paskambinsiu, tik palauksiu kol atkibs telefonas

Anekdotu virtęs teiginys. Galbūt tai dėl programų kiekio, tačiau telefonas tikrai kartais prastai tvarkosi ir stabdo ar net pakimba. Ką darau – arba palaukiu, arba tenka restartuoti.

Telefono išjungimo mygtukas

Jo padėtis iš dešinės trugdo mašinoje įsistatyti į telefono laikyklį – telefonas pasispaudžia ir išsijungia/restartuojasi.

Trūksta optinio valdymo

Su pirštinėm realiai valdyti telefono negali. Yra telefonai su optinio valdymo mygtuku, kurie pukiai išprendžia šią problemą.

Trūksta gero programų valdyklio

Programų valdymas gan keistas, tuo tarpu kai mums duodama atskirai galimybe matyti tik sd korteleje esancias programas, negalima matyti tik vidinėje atmintyje esančias. Programų lange irgi chaosas. Bandžiau išdėstyti sau reikalinga tvarka, tačiau susimaišo. Tiesa, radau neblogą programėlę, kuri padeda sugrupuoti programas „Apps organizer“

Tiek pritrūko telefonui. O patinka, tai:

* Labai patogus kontaktų administravimas ir valdymas. Šiuos kontaktus be problemų galima išsisaugoti naudojant bluetooth. Todėl kontaktai saugiai guli kompiuteje, jei netyčia kas nors įvyktų.

* Gerai veikia tiek šaltyje, tiek šilumoje. Nepastebių aš veikimo užlaikybo būtent dėl didesnio šalčio. Na reik palaukti -25C, ir tada bus dar įdomiau patikrinti.

* Mobile AP funkcija. Turintiems telefone mobilųjį internetą – tai gali būti tikras išsigelbėjimas, turint šalia kompiuteri, kuriame staigiai prireikia wifi interneto. Tai mobilus internetas – todėl ne visad būna geras ar stabilus, bet turint po ranka tokią galimybę tikrai nepamaišo.

 

Ar imčiau šį telefoną žinodamas trukumus ir pliusus – tikriausiai pasitaupyčiau pinigėlio ir nusipirkčiau kitą galaxy su didesnę telefono vidinę atmintimi. Kol kas tiek, gal būt dar papildysiu.