Sveiki. Pastebėjus atsakymų poreikį į paprastus klausimus susijusius su Samsung Galaxy Mini GT-S5570, nusprendžiau sukurti blogo įrašą, kuriame tai ir bus pateikta. Komentaruose laukiami nauji klausimai, į kuriuos greitu laiku bus stengiamasi atsakyti papildant šį įrašą. Prieš užduodant klausimą, visada patarčiau peržiūrėti vartotojo vadovą:

#1 Kaip prie atskirų adresatų pridėti melodiją ir nuotrauką?

Atidarę adresų knygutę pasirenkam kontaktą (pav 1.1), tada spaudžiame „meniu“ mygtuką ir pasirenkam „edit“ (pav. 1.2). Norėdami pridėti nuotrauką, tiesiog spaudžiame ant paveikslėlio (pav. 1.3) -> Select photo pasirenkam „Album“ (pav 1.4) -> atidarę galeriją ir tada leidžia pasirinkti nuotrauką, ją pasirinkus galima iškirpti norimą vaizdą ir tada spaudžiame „save“ (pav 1.5).

Norėdami pridėti kitą melodiją, redaguojant kontaktą surandame „Ringtone“ (pav. 1.6), čia jus galite užsidėti iš standartinių melodijų, arba pasirinkę „sound“, pridėti jūsų turimą melodiją ar dainą.

Pav. 1.3

Pav. 1.1

Pav. 1.2

 

Pav. 1.6

Pav. 1.4

Pav. 1.5

 

#2 Kaip nuo ekrano iškelti nereikalingas programas?

Pav. 2

Tereikia paspausti programos nuorodą (paveikslėlį) ir palaikyti ilgiau, tada po sekundės telefonas suvibruos ir apačioje ekrano atsiras „remove“ laukelis. Neatleidžiant piršto nuo ekrano, nutempkite nuorodą į šį laukelį (pav.2).

 

 

 

 

 

 

 

#3 Kaip naudotis navigacija ar reikia dar papildomos programos?

Naudotis navigacija galite įjungę GPS ir internetą. Žemėlapiai palaikomi iš google maps (butent žemėlapiams čia ir reikalingas internetas). Yra dvi programos: maps  ir navigation, viena skirta žėmėlapio apžiūrai ir kita skirta jūsų kelionės kuravimui.

Norint turėti tikslesnę + dirbančią offline režimų programą – teks pirktis. Šiuo metų pasirinkimas androidui nedidelis: iGO ir Sygic. Renkantis, aš tikriausiai imčiau sygic dėl geriasnio palaikymo ir galimybės perkelti į SD, iGO yra kiek patogesnė ir turi lt kalbą, tačiau palaikymas ne toks patogus, šiek tiek kreivai telpa ekrane, o ir užims 30MB telefono vidinės atminties. Jas galite rasti android market. Galima internete rasti ir nulaužtą programą, tačiau reikėtų būti atsargiems, nemokamas sūris gali būti spąstai pelėms  ;].

#4 Kaip prie žinučių (sms) priskirti savo melodijas?

Pirmiausia, melodiją reikia patalpinti į /sdcard/media/audio/notifications/(jei tokio nėra, tada reikia susikurti), tada šią melodiją galima priskirti įvairiems pranešimams (notifications). Šiuo atveju, sms garsui pakeisti:

1. Užeinam į sms’us;
2. Spaudžiame „meniu“ mygtuką ir pasirenkam „settings“;
3. Pabaigoje radę „Notifications settings“ -> „Select ringtone“, paspaudus galima pasirinkti norimą melodiją. Įdėta melodija į anksčiau paminėtą folderį turėtų būti sąraše.

#5 Kaip skambučio melodijai priskirti savo melodijas?

Variantas panašus kaip ir #4 klausime. Melodijas talpiname į /sdcard/media/audio/Ringtones/(jei tokio nėra, tada reikia susikurti), tada šią melodiją galima nustatyti skambučiams:

1. Užeinam į settings;
2. Pasirenkame „Sound“;
3. Paspaudę „Phone ringtone“ galima pasirinkti norimą melodiją. Įdėta melodija į anksčiau paminėtą folderį turėtų būti sąraše.

#6 Kaip išjungti „Swype“ klaviaturą?

Ilgai (pora sekundžių) paspaudžiam ant bet kokio input langelio (pvz sms) (pav 6.1) -> Input method (pav 6.2) -> Samsung keypad (pav 6.3).

Pav. 6.3

Pav. 6.1

Pav. 6.2

 

#7 Pamiršau savo Gmail password.

Mantas Malčius: Tam yra slaptažodžio atstatymo funkcija. Jeigu užteko proto pamiršt ją susitvarkyt, tai gali pradėti kurtis naują paskyrą ir užmiršti senąją.

 

#8 Kaip reikia pakeisti šio telefono temą?

Sakydami tema – jūs turite galvoje visą telefono vidinę išvaizdą (ne tik wallpaper). Tema pasikeisti kiek žinau galima tik nulaužius (rootet) telefoną. Tada turėsite pilnas teises į sisteminius failus. Dėje, pasidarius rooted telefono garantija nebegalios.

 

#9 Užsidėjęs šabloną, jį pamiršau, o telefono nepriregistravau.

Taip. Būtent telefono priregistravimas yra vienintelė išeitis. Jeigu telefonas nesurištas su jūsų google paskyra, tada belieka gamyklinių nustatymų gražinimas, kitaip dar vadinamas hard reset. Po šio vyksmo vidinė telefono atmintis bus ištrinta. Yra internete įvairių gandų, jog galima apeiti šabloną ir jį išjungti, tačiau man nei vienas nesuveikė.

 

#10 Kaip padaryti hard reset?

Samsung Galaxy Mini S5570 Hard Reset proceduros :

  1. Išjunkite telefoną
  2. Paspauskite ir laikykite vidurinį ir įjungimo mygtukus mažiausiai 10 sekundžių.
  3. Tokiu būdu įjungsite Androido Sistemos Atstatymo langą.
  4. Mano atveju matau tokius pasirinkimusreboot system now
    apply update from sdcard
    wipe data/factory reset
    wipe cache partition
    test redbend fota[FS]
  5. Naudojant garso reguliavimo mygtukus (kairėje) nuleidžiame žymeklį ant “ wipe data / factory reset “ ir tada vidurinį klavišą patvirtinimui.
  6. Po proceso, telefonas persikraus.

 

#11 Kur yra samsung galaxy mini žaidimai arba iš kur juos parsisiųsti už dyką?

Android Market, prekyvietė ar dar kaip ją pavadinsit. Ten yra daugybė žaidimų.